کارآفرینی نوشابه بدون گاز
مقدمه۲
آشنایی جزیی در مورد کار کارخانه۵
نمودار مراحل مختلف تولید نوشابه غیر گازدار با استفاده از انواع۱۰
محاسبه اجزاء و میزان دارایی های ثابت۱۲
مساحت زمین و برآورد قیمت آن۱۲
مساحت و هزینه های ساختمانی۱۳
هزینه ماشین آلات و تجهیزات خط تولید۱۴
سرمایه ثابت مورد نیاز کارخانه۱۶
هزینه های تولید سرمایه در گردش۱۸
محاسبه کل سرمایه گذاری۲۰
نحوه سرمایه گذاری و تأمین منابع مالی۲۰
سودآوری و چگونگی برگشت سرمایه۲۱
مقدمه
– نوع محصول:
نوع محصول کارخانه عبارتست از انواع نوشابه بدون گاز به صورت آبمیوه جات به غلظت ۱۴-۱۰ درجه بریکس که از کنسانتره به غلظت ۷۰-۶۰ درجه بریکس بازسازی شده و در بطری های نوشابه به ظرفیت ۲۸۵ سی سی و با درب طشتکی بسته بندی خواهد شد.
بطری مذبور دارای ارتفاع ۲۴۰ میلیمتر و قطر ۵۷ میلیمتر است و بر روی آن بر چسب مربوطه به ابعاد ۸۰*۲۰۰ میلیمتر چشبانده خواهد شد.
آبمیوه تولیدی با استفاده از کنسانتره پرتقال، سیب و انگور و به صورت آب این میوه جات تهیه می گردد و در مورد آب پرتقال بر اساس نوع کنسانتره مصرفی تهیه آن تا بریکس ۷ نیز معمول است.
– ظرفیت تولیدی و مدت زمان کار کارخانه:
ظرفیت تولید سالانه کارخانه در حدود ۲۰۰۰ تن آبمیوه و معادل ۲۰۰۰۰۰۰ لیتر است که با توجه به ظرفیت بطری ها و با در نظر گرفتن ضایعات و غیره کلاً در حدود ۷ میلیون بطری ۲۸۵ سی سی آب میوه خواهد شد که شامل موارد زیر است:
نام محصول |
تعداد بطری |
ظرفیت(سی سی) |
ظرفیت(لیتر) |
آب پرتقال |
۳٫۰۰۰٫۰۰۰ |
۲۸۵ |
۸۵۷٫۰۰۰ |
آب سیب |
۲٫۵۰۰٫۰۰۰ |
۲۸۵ |
۷۱۳٫۰۰۰ |
آب انگور |
۱٫۵۰۰٫۰۰۰ |
۲۸۵ |
۴۳۰٫۰۰۰ |
مدت زمان کار کارخانه با توجه به تعطیات و غیره عملاً ۲۵۰ روز کاری و در یک شیفت کار ۸ ساعته در نظر گرفته می شود.
به این ترتیب ظرفیت تولید روزانه کارخانه ۲۸۰۰۰ بطری که معادل ۴۰۰۰ بطری در ساعت و بالاخره ۶۸ بطری در دقیقه می باشد.