فصل اول: ۳
مقدمه: ۴
بیان مسأله: ۵
۵- فایده و اهمیت پژوهش: ۷
فرضیه های پژوهش: ۹
تعریف اصطلاحات: ۹
فصل دوم ۱۲
وابستگی به مواد: ۱۳
ملاکهای تشخیصی برای وابستگی به مواد بر اساس DSMIV: 13
وابستگی روان شناختی: ۱۵
چگونگی ایجاد وابستگی دارویی: ۱۵
سبب شناسی: ۱۶
نوروفارماکولوژی: ۲۰
نظریه های اعتیاد: ۲۱
اختلالات روانپزشکی توأم: ۲۳
پژوهشهای انجام شدهپژوهشهایی در مورد رابطه اختلال شخصیت با اعتیاد: ۲۴
فصل سوم ۳۱
روش تحقیق. ۳۱
روش انتخاب نمونه و تعداد نمونه ها ۳۱
روش جمع آوری اطلاعات.. ۳۱
متغیرهای تحقیق. ۳۱
ابزار تحقیق. ۳۱
روش های آماری مورد استفاده در این پژوهش. ۳۱
روشهای آماری مورد استفاده در این پژوهش: ۳۹
فصل اول:
- مقدمه
- بیان مسأله
- فایده و اهمیت تحقیق.
- فرضیه های پژوهش.
- تعریف اصطلاحات.
مقدمه:
امروزه پدیده وابستگی دارویی یکی از معضلات بزرگ جوامع بشری است که توجه روانپزشکان، جامعه شناسان و حقوقدانان، روانشانسان و علمای تعلیم و تربیت را به خود اختصاص داده است این موضوع نشان می دهد که پدیده اعتیاد یا سوء مصرف مواد دارای ابعاد چندگانه است که در بروز و شیوع آن دخیلند، بنابراین در مبارزه با اعتیاد چنانچه یکی از عوامل مد نظر قرار گیرد و از سایر عوامل چشم پوشی شود فرض بر آنکه آن عامل تأثیر مثبتی نیز در جلوگیری از اعتیاد داشته باشد. عوامل دیگر تأثیر عامل مورد نظر را کاهش خواهند داد.
یکی از عوامل مؤثر در ایجاد و تداوم اعتیاد عامل فردی می باشد که نظر بسیاری از محققان را جلب کرده است و بر همین اساس تحقیقی که وایلتت [۱] در سال ۱۹۶۲ انجام داد بر عامل فردی و ویژگیهای شخصی معطوف بود که نشان داد افراد معتاد در مقایسه با غیر معتاد نیمرخ روانی غیر عادی تری دارند. از طرفی جیر[۲] در سال ۱۹۹۰ به این نتیجه رسید که افرادی که اختلال روانپزشکی دارند ۷/۲ مرتبه بیشتر از افراد فاقد اختلال سوء مصرف مواد را نشان می دهند.
ویکلرراسور[۳] نیز در سال ۱۹۵۳ یکی از قواعد کلی اعتیاد را از نظر روانی بیان کرد که اعتیاد می تواند با مشکلات شخصیتی فرد همبستگی داشته باشد.
(فرجاد ۱۳۷۴۰).
با توجه به اینکه یکی از عوامل مؤثر در وابستگی دارویی می تواند عوامل فردی و ویژگی های شخصیتی داشته آنچه در این زمینه مورد توجه است این است که آیا این عامل می تواند ارتباطی با بازگشت مجدد معتادین درمان شده داشته باشد؟
بنابراین در این پژوهش با این مسأله روبه رو هستیم که آیا نیمرخ روانی افراد با مصرف مجدد بعد از سم زدایی رابطه دارد؟ آیا نیمرخ روانی با دفعات مصرف مواد بعد از سم زدایی رابطه دارد؟ نیمرخ روانی معتادین آیا در گروهی که بعد از سم زدایی مصرف مجدد داشتند با گروهی که مصرف نکردند تفاوت دارد؟ تا بر حسب رابطه بتوانیم این عامل را در درمان و پیشگیری مورد توجه قرار بدهیم.
[۱] – Willtet [۲] – Gear [۳] – Wikler rasor