اپیدمیولوژی بالینی و کنترل تب مالت
اپیدمیولوژی بالینی و کنترل تب مالت (Brucellosis) 3
با تاکید بر جنبه های پزشکی و بهداشتی بیوتروریسم ۳
بخش اول ـ اپیدمیولوژی بالینی و کنترل بروسلوز. ۳
الف ـ مقدمه ومعرفی بیماری.. ۳
۱ ـ تعریف و اهمیت بهداشتی. ۳
۲ ـ عوامل اتیولوژیک.. ۴
مقاومت بروسلا ها در شرایط مختلف : ۵
ب ـ اپیدمیولوژی توصیفی و وقوع بیماری (OCCURRENCE ) 6
۱ ـ دوره کمون. ۶
۲ ـ سیر طبیعی.. ۶
۳ ـ انتشار جغرافیائی.. ۷
ـ وضعیت جهانی و منطقه ای بیماری.. ۷
ـ وضعیت بیماری در ایران. ۸
۴ ـ روند زمانی.. ۹
جدول ۲ـ توزیع فصلی بروسلوز، در بعضی از نقاط ایران (%) ۱۰
۵ ـ تاثیرسن، جنس، شغل و موقعیت اجتماعی. ۱۰
تاثیرشغل: ۱۲
جدول ۳ـ مقایسه توزیع جنسی بیماران مبتلا به بروسلوز در چند نقطه کشور (%) ۱۲
نمودار ۱ـ توزیع سنی ۵۶۰۰۰ مورد بروسلوز گزارش شده به اداره کل مبارزه با بیماریها(ایران) ۰ ۱۳
اپیدمیولوژی بروسلوز در بین اطفال ایرانی. ۱۵
۶ ـ تاثیر عوامل مساعد کننده. ۱۷
حاملگی : ۱۷
نمودار ۲ـ سرانجام حاملگی در زمینه بروسلوز، طبق مطالعه ای که در غرب کشور انجام شده است. ۱۸
جدول ۴ـ تاثیربروسلوزبرماحصل حاملگی درسنین مختلف بارداری.. ۱۹
نمودار ۳ـ نحوه توزیع موارد سقط و زایمان زودرس، برحسب دمای بدن خانم های باردار مورد مطالعه ۲۰
نمودار ۴ـ میزان موارد سقط، زایمان زودرس و مرده زائی در زنان بار دار مبتلا به بیماریهای عفونی مختلف بستری در بخش عفونی سینای کرمانشاه. ۲۱
۷ ـ حساسیت و مقاومت در مقابل بیماری.. ۲۲
۸ ـ میزان حملات ثانویه. ۲۳
۹ ـ منابع و مخازن، نحوه انتقال بیماری و دوره قابلیت سرایت.. ۲۳
راههای انتقال بروسلوز در حیوانات.. ۲۵
گونه های مختلف بروسلا در بین حیوانات ایران. ۲۶
مطالعات سرولوژیک بروسلوز در بین گاوها، بزها و گوسفندان ایران : ۲۶
اهمیت اپیدمیولوژیک کانون های مختلف بروسلوز: ۲۷
شمای ۱ ـ طرز تهیه بعضی از لبنیات سنتی در ایران. ۲۸
ج ـ پیشگیری و کنترل. ۲۹
هدف طب، حفظ تندرستی در زمان سلامت و اعاده آن به هنگام بیماریست. ۲۹
– I پیشگیری اولیه به منظور حفظ سلامتی افراد سالم ۲۹
– II پیشگیری ثانویه به منظور اعاده سلامتی افراد بیمار و جلوگیری از بروز عوارض و احتمالا قطع زنجیره انتقال ۳۴
– III پیشگیری ثالثیه، به منظور جلوگیری از پیشرفت عوارض و زمینگیر شدن بیمار. ۳۵
– IV سایر اقدامات کنترلی. ۳۵
* اقداماتی که طی طغیان ها، همه گیری ها و پاندمی های بیماری باید انجام داد. ۳۵
د ـ چند نکته: ۳۵
منبع. ۳۶
بنام خدا
اپیدمیولوژی بالینی و کنترل تب مالت (Brucellosis)
با تاکید بر جنبه های پزشکی و بهداشتی بیوتروریسم
بخش اول ـ اپیدمیولوژی بالینی و کنترل بروسلوز
الف ـ مقدمه ومعرفی بیماری
۱ ـ تعریف و اهمیت بهداشتی
بروسلوز، یکی از بیماریهای مشترک بین انسان و حیوانات (زئونوز) است که به صورت حاد، تحت حاد یا مزمن، عارض میشود و در حیوانات، بیشتر موجب گرفتاری دستگاه تناسلی ادراری و در انسان، معمولا باعث ایجاد تب، تعریق، ضعف و بیحالی و کاهش وزن ، میگردد و زیان های اقتصادی ناشی از آن را میتوان بشرح زیر، خلاصه کرد:
۱ ) در اثر سقط بره ها و گوساله ها از جمعیت این حیوانات کاسته، میشود و نهایتا، موجب کاهش شیر و گوشت مورد نیاز مملکت میگردد.
۲ ) گوساله ها و بره های نارسی که زنده متولد میشوند در آینده، حیوانات ضعیف، کم شیرو کم گوشتی را تشکیل خواهند داد.
۳ ) دام های آلوده، دچار کاهش وزن و کاهش شیر میگردند و از این طریق نیز بر اقتصاد جامعه زیانهائی وارد میشود.
۴ ) هرچه شیوع بیماری در بین دام ها بیشتر باشد انسان های بیشتری را آلوده نموده واز طریق تحمیل مخارج درمان، و از کار انداختن نیرو و توان دامداران و کشاورزان ، زیان های فراوانی را به بار می آورد.
۵ ) بدون شک زیان های اقتصادی برای کشورهای درحال توسعه، زیانهای سیاسی و وابستگی به کشورهای استثمارگر و فرصت طلب، را در پی خواهد داشت و آنان را از فرهنگ اصیل خود دور خواهد کرد.
شایان ذکر است که این روز ها که بحث جنگ بیولوژیک (Bioterrorism) ، بسیار قوت گرفته است از بروسلا ها و مخصوصا گونه های ملیتنسیس و سوئیس، به عنوان جنگ افزار های بیولوژیک (Biowarfare) بالقوه، یاد میشود. ولی اینکه آیا عملا چنین سلاحی تا به حال علیه انسان ها استفاده شده است یا خیر، مشخص نمی باشد ولی با این وجود ممکن است بیوتروریست ها بروسلاها را از طریق افشانه (آئروسل) آلوده کردن غذا ها و آب، منتشر کنند۰