تحقیق ابوموسی

پیشگفتار ۲
تنب بزرگ ۲
تنب کوچک ۳
ابوموسی ۳
آغاز اختلافات بر سر جزایر تنب و ابوموسی ۷
بازپس گرفتن جزایر تنب و ابوموسی ۱۲
رویدادهای اخیر ۱۶
صلحطلبیهای امارات متحده عربی ۳۳
منابع: ۳۷

پیشگفتار

تا این تاریخ، درحدود ۱۰۰ نوبت، درکتابها، مقالات، سخنرانیها مصاحبه هایی که به فارسی و انگلیسی در نشریات و رادیو تلویزیونهای گوناگون ایران، بریتانیا، فرانسه و ایالات متحده منعکس شدند، هربار آگاهیها و اسناد تازهای را درباره جزایر تنب و ابوموسی و مسایل مربوط به این جزایر، ارایه کردم. در این نوبت نیز کوشش خواهمکرد آگاهیها و اسنادی را مطرح سازم که در گذشته مورد بحث قرارنگرفتهاند.
زمینه های جغرافیایی و استراتژیک
برای آشنایی با ادعاهای پیشین بریتانیا درمورد جزایر ایرانی تنب و ابوموسی، از سوی امارات شارجه و رأسالخیمه و تجدید بیدلیل این ادعاها از سوی امارات متحده عربی، ضروری است نخست با موقعیت جغرافیایی و ارزش استراتژیک و برخی پیشینه های تاریخی اوضاع این جزایر آشنایی دستدهد.

تنب بزرگ

این جزیره در ۱۷ مایلی جنوب باختری جزیره ایرانی قشم واقعشده است. اگرچه فاصله این جزیره با خاک اصلی ایران (بندرلنگه) از سی مایل بیشتر نیست، ولی از آنجاکه در محاسبات مرزی دریایی در خلیج فارس، جزیره قشم جزو خاک اصلی ایران شمرده میشود، فاصله جزیره تنب بزرگ با خاک اصلی ایران را باید همان ۱۷ مایل دانست. فاصله این جزیره از کرانه های جزیره الحمرای رأسالخیمه که ظاهراً مدعی اصلی این جزیره است، از ۴۶ مایل فراتر میرود.




توجه توجه
ایمیل و شماره همراه خود را در فرم زیر وارد کنید
توجه توجه: فایل درخواستی حداکثر ظرف 30 دقیقه ارسال خواهد شد.