تحقیق بیوشیمی مواد غذایی و تغذیه انسانی
بیوشیمی مواد غذایی و تغذیه انسانی.. ۳
۱ـ تعریف علوم مواد غذایی.. ۳
۲ـ تعریف علوم تغذیه. ۳
۳ـ تعریف انسان متوسط از نظر تغذیه : ۳
۴ـ تعریف جیره غذایی.. ۴
۵- تعریف غذا و ماده غذایی.. ۴
۶ـ تعریف ضریب هضم. ۵
۷ـ مواد سازنده های غذاهای انسان : ۶
۸- انرژی در جیره غذایی.. ۶
اندازه گیری ارزش حرارتی غذاها: ۷
تنظیم حرارت بدن. ۸
اندازه گیری مصرف انرژی.. ۸
۱ـ حرارت سنجی مستقیم : ۹
۲ـ حرارت سنجی غیر مستقیم. ۹
نسبت تنفسی غذاها (RQ) Respiratory Quatients. 9
روش محاسبه در حرارت سنجی غیر مستقیم. ۱۱
غذاهای انرژی زا : ۱۳
۱ـ قندها در تغذیه انسان. ۱۳
۲ـ چربی ها در تغذیه انسان : ۱۴
۳ـ پروتئین ها در تغذیه انسان : ۱۴
غذاهای غیر انرژی زا: ۱۸
انرژی لازم برای متابولیسم مواد غذائی: ۲۱
نیاز بدن انسان به انرژی: ۲۴
انواع غذاهای انسان. ۲۸
refrences: 30
بیوشیمی مواد غذایی و تغذیه انسانی
۱ـ تعریف علوم مواد غذایی
دراین علم مواد غذایی از نظر تولید ،تهیه ،نگهداری ،توزیع و خواص بیژلوژی و شیمی – فیزیک مورد بحث قرار می گیرند ضمناً ویژگیهایی مانند منظره ،بو،طعم ،مزه مواد غذایی و همچنین ترکیبات سازنده مواد غذایی و دگرگونی این ترکیبات مورد استفاده بررسی می باشد .
۲ـ تعریف علوم تغذیه
بررسی سر نوشت ملکولی مواد غذاییبعد از خورده شدن د ربدن انسان و نیازهای کمی و کیفی بدن به مواد غذایی وپدیده ها و عوارض بیولوژی و پاتولوژی ناشی از مواد غذایی مورد بحث علوم تغذیه می باشد در هر حال علوم تغذیه و مواد غذایی دانش های متداخلی هستند که اصول یکی در دیگری مورد عمل می باشد و در این دانش از کلیه علوم از جمله علوم ریاضی ،علوم زیستی ،علوم اجتماعی و انسانی استفاده می شود .
۳ـ تعریف انسان متوسط از نظر تغذیه :
الف ـ مرد متوسط :
مردی است سالم سن ۲۵ سال فعالیت متوسط وزن ۶۵ کیلو که در شرایط حرارتی متوسط قرار دارد با ۸ ساعت کار روزانه ملایم که ۴ ساعت حالت نشسته دارد و حدود ۵/۱ ساعت راه میرود چنین فردی باید روزانه ۳۲۰۰ کالری حرارت از جیره غذایی خود تامین نماید .
ب ـ زن متوسط
زنی است سالم ۲۵ ساله وزن ۵۵ کیلودر شرایط حرارتی متوسط زندگی می کند و فعالیت فیزیکی معمول دارد چنین زنی باید از جیره غذایی روزانه خود ۲۲۰۰کالری حرارت به دست آورد .
۴ـ تعریف جیره غذایی
کلیه مواد خوراکی که یک فرد در مدت ۲۴ ساعت مصرف می نماید تا نیازمندیهای بدن او برآورده گردد به جیره غذایی متعادل معروف است پس جیره غذایی بر حسب شرایط مختلف از نظر سلامتی ،جنس ، سن وضع رشد ،حالات فیزیولوژیکی و نوع کار باید متفاوت باشد