F پایان نامه بررسی تاثیر حمایت های اقتصادی اجتماعی کمیته امداد امام خمینی (ره) بر عزت نفس (با پرسشنامه) – پروژه 20

پایان نامه بررسی تاثیر حمایت های اقتصادی اجتماعی کمیته امداد امام خمینی (ره) بر عزت نفس (با پرسشنامه)

پایان نامه بررسی تاثیر حمایت های اقتصادی اجتماعی کمیته امداد امام خمینی (ره) بر عزت نفس (با پرسشنامه)

تاریخچه تحقیق  ۱

ابعاد عزت نفس   ۳

پیشینه تحقیق  ۶

تعاریف و مفاهیم  ۶

انواع واحد های امداد : ۷

خلاصه آمار عملکرد ۱۴ ساله ۱۰

عملکرد موسسات تابعه ۱۵

اطلاعات مددجویان عادی و کمک های پرداختی  ۱۷

افطاریه و اطعام محرومین  ۲۸

اجرای طرحهای خودکفائی مددجویان  ۵۷

فعالیت های عمرانی عام المنفعه ۱۰۶

قسمت اول- برنامه تحقیق و بررسی  ۱۲۳

قسمت دوم – برنامه تبلیغات   ۱۲۹

تعریف موضوع تحقیق  ۱۵۸

اهمیت موضوع  ۱۶۰

هدف های کلی و آرمانی تحقیق  ۱۶۱

روش انجام تحقیق  ۱۶۲

محدودیت های تحقیق  ۱۶۴

تعریف نظری واژه ها و اصطلاحات   ۱۶۵

تعریف علمی واژه ها و اصطلاحات   ۱۶۶

خلاصه ای از بخش های آینده ۱۶۷

سابقه موضوع تحقیق  ۱۶۸

نظریه مبادله اجتماعی  ۱۷۲

نظریه هنجارهای اجتماعی  ۱۷۵

نظریه زیستی ـ اجتماعی  ۱۷۷

ارزیابی نظرات   ۱۷۹

عزت نفس از چشم انداز اسلام ۲۰۷

عزت نفس و عوامل مؤثر بر آن  ۲۲۹

چگونگی ایجاد نگرش در مورد خود ۲۳۵

رابطه فرایندهای شناختی با عزت نفس   ۲۴۰

فرضیه هایی راجع به چگونگی ایجاد عزت نفس   ۲۴۱

ابعاد عزت نفس   ۲۶۳

عزت نفس خانوادگی  ۲۶۷

عزت نفس اجتماعی  ۲۷۰

روش تحقیق  ۲۸۳

آزمودنی ها و چگونگی روش گزینش آنها ۲۸۳

روش جمع آوری اطلاعات و نوع وسیله جمع آوری  ۲۸۵

مقیاس عزت نفس کوپر اسمیت   ۲۸۸

روش آماری  ۲۹۰

یافته ها و تجزیه و تحلیل آنها ۲۹۱

خلاصه تحقیق  ۳۱۶

پیشنهادها ۳۱۷

فرضیات   ۳۲۳

منابع  ۳۲۵

تاریخچه تحقیق

هزاران کودک و نوجوان به همراه خانواده هایشان تحت پوشش کمیته امداد امام خمینی (ره) هستند و از خدمات متنوع و تسهیلات اعطایی آن استفاده میکنند. این نهاد همواره کوشیده است که در ارائه کمک به خانواده های نیازمند و محروم به گونه ای عمل نماید که به شخصیت و عزت نفس آنها و فرزندانشان خدشه ای وارد نشود ؛ چراکه احترام به شخصیت افراد تحت حمایت به عزّت نفس آنها کمک کرده و همین امر سبب می شود که احساس زبونی و در ماندگی نکنند و در مسیر خود اتکایی گام بردارند و کم نیستند مدد جویانی که به یاری امداد و با سعی و تلاش خویش به مرحله خود اتکایی رسیده اند و حتی به مددجویان دیگر نیز کمک می نمایند. شاید بتوان گفت که ظرافت کار امداد و رسالت و هنر امدادگران نیز در تحقق همین اهداف نهفته است. از آنجاکه کودکان و نوجوانان خانواده های تحت حمایت از روحیه حساس تری برخوردارند و مراقبت از آنان در کلیه جهات به ویژه از نظر بهداشت روانی مورد توجه و تاکید جدّی مسئولان و برنامه ریزان این نهاد می باشد و طبعا پژوهش در این زمینه راهگشااست . لذا تحقیق مذکور به مرحله اجرا در آمد که خلاصه ای از آن از نظر گرامیتان می گذرد.

هنگامی که تاثیر حمایت های نوع دوستانه مشخص شود بهتر می توان به نیازمندان کمک نموده و کمکها را سازماندهی کرد و به شکلی به مددجویان کمک شود که به عزت نفس آنان لطمه نخورده و به تدریج از وابستگی رها شوند، زیرا کسانی که عزت نفس بالا دارند همیشه به این جهت گرایش دارند که صیانت نفس خویش را حفظ نمایند . باید دریابیم که عزت نفس افراد تحت پوشش کمیته امداد دارای چه کیفیتی است و با توجه به اهداف انسانی این نهاد ، باید برنامه ریزی ها را بر این هدف متمرکز نمود.

این تحقیق دارای چهار هدف است که عمده ترین آن عبارت است از: بررسی و مطالعه تاثیر حمایتهای اقتصادی – اجتماعی کمیته امداد امام (ره) بر عزت نفس فرزندان خانواده های تحت پوشش. در واقع عزت نفس فرزندان خانواده های تحت پوشش با فرزندان خانواده های غیر تحت پوشش مقایسه می شود.

عزت نفس قضاوت و نگرش مداوم شخص راجع به ارزشمندی خویش است. یعنی چشم اندازی است که شخص از آن خود را می نگرد ، در واقع عزت نفس نشان می دهد که شخص چه نظری راجع به خود دارد . حمایت اجتماعی – اقتصادی کمیته امداد نیز به کمکها و مساعدتهای این نهاد مربوط می گردد.

روش جمع آوری اطلاعات با استفاده از پرسشنامه عزت نفس ، الیس پاپ و کوپر اسمیت می باشد. در ضمن از مصاحبه و مشاهده نیز استفاده شده است.

حجم جامعه آماری این تحقیق ، تعداد دانش آموزان جنوب شهر تهران می باشد و نمونه گیری به صورت خوشه ای و تصادفی صورت گرفته است و ۱۰۰ نفر مورد آزمون قرار گرفته اند.

۴۰ نفر بعنوان نمونه اول از دانش آموزان سوم راهنمایی غیر تحت پوشش می باشد که از مناطق ۱۸ و۱۹ به صورت تصادفی انتخاب شده اند نمونه دوم شامل ۴۰ نفر از دانش آموزان سوم راهنمایی تحت پوشش کمیته امداد می باشد که به صورت تصادفی از منطقه ۱۶ کمیته امداد انتخاب گردیده اند . نمونه سوم شامل ۲۰ نفر از دانش آموزان حاجی آباد اراک است.

تحقیقی که دقیقا این موضوع را داشته باشد وجود ندارد بنابراین تحقیق حاضر در نوع خود کم نظیر و بدیع می باشد، به ویژه آنکه در بخش نظری این تحقیق، نوع دوستی و نظریه های مربوط به آن تشریح گردیده و دیدگاه اسلام و نیز نظریه های مبادله اجتماعی ، هنجارهای اجتماعی و نظریه زیستی – اجتماعی در خصوص موضوع پژوهش ارائه شده است.

ابعاد عزت نفس

عزت نفس کلی :

منظور همان عزت نفس جهان شمول می باشد و در سالهای اولیه زندگی نیز وجود دارد و در آینده تابع رشد همگانی است.

عزت نفس تحصیلی:

یعنی نگرش شخص راجع به توانایی های تحصیلی خود و ارزیابی که از موقعیت تحصیلی خود دارد.

عزت نفس بدنی:

مربوط به ظاهر بدن و توانایی های آن می شود و بر اساس رضایت از جسم خود می باشد.

عزت نفس خانوادگی:

انعکاس احساسی است که شخص در مورد اعضای خانواده خود دارد و آنها را ارزیابی می کند.

عزت نفس اجتماعی:

نظر شخص راجع به موقعیت و منزلت اجتماعی خود می باشد . در واقع او توانایی های اجتماعی خود را مورد ارزیابی قرار می دهد.

با توجه به نتایج به دست آمده می توان اظهار نظر کرد که تاثیر حمایتهای اقتصادی – اجتماعی کمیته امداد امام خمینی (ره) بر عزت نفس در برخی جوانب بسیار مثبت و مفید بوده است ، از جمله این ابعاد جنبه اجتماعی و بدنی می باشد ، زیرا تفاوت معنی داری از لحاظ آماری با افراد غیر تحت پوشش ندارند.

نتایج تحقیق نشان می دهد که میزان عزت نفس در پسران تحت پوشش امداد با عزت نفس پسران جامعه و دانش آموزان غیر تحت پوشش تفاوت معنی داری ندارد و این نتیجه عملکرد مثبت این نهاد می باشد.

نکته ای دیگر که حائز اهمیت می باشد ، این است که در بعضی نمودارها مشاهده می شود که میزان عزت نفس دانش آموزان تحت پوشش امداد از دانش آموزان حاجی آباد غیر تحت پوشش بیشتر است و این اطلاعات نشان می دهد که کمیته امداد در این زمینه نیز موفق بوده است ، اما در مورد عزت نفس خانوادگی و تحصیلی میزان آن در افراد تحت پوشش کمتر است و به صورت معنا داری میزان عزت نفس در دختران تحت پوشش امداد از دختران غیر تحت پوشش در مناطق ۱۸ و۱۹ آموزش و پرورش تهران کمتر می باشد.


پیشینه تحقیق

۱ – نادری ، سیف نراقی در سال ۱۳۶۹ بر اساس کتاب روشهای تحقیق و چگونگی ارزشیابی آن درعلوم انسانی در شهر حلبی آباد کیان شهر تهران مورد بررسی قرار داده است و خواسته بداند که تایید حمایتهای اقتصادی – اجتماعی کمیته امداد امام خمینی (ره)بر عزت نفس فرزندان خانواده های تحت پوشش درجنوب شهر تهران چقدر بوده است و آنها تعریفشان از عزت نفس چه بوده است و در دیگرکتابی که به بررسی علل اختلافات رفتاری کودکان شهر تهران در دفتر تحقیقات و انتشارات سال ۱۳۷۰ را مورد بررسی قرار داده است و از دیگر کسانی را که می توان از آنها نام برد دکتر عزت الله نادری در سال ۱۳۶۹ و دکتر کیامنش در سال ۱۳۶۶ می توان نام برد .

و انگیزه های آنها را بر مبنای دیدگاههای را روان شناسی و جامعه شناسی عزت نفس را مورد بررسی قرار داده اند تحت نظر معاونت پژهش و برنامه ریزی دفتر مرکزی گروه تحقیقات انجام شده است.

،


توجه توجه
ایمیل و شماره همراه خود را در فرم زیر وارد کنید
توجه توجه: فایل درخواستی حداکثر ظرف 30 دقیقه ارسال خواهد شد.