پایان نامه الیاف سلولز در نساجی (بدون منبع – همراه با تصاویر و نمودار)

پایان نامه الیاف سلولز در نساجی (بدون منبع – همراه با تصاویر و نمودار)

۱-۱- مقدمه. ۴

الیاف پنبه: ۴

۲-۱- ساختمان شیمیایی سلولز. ۵

۳-۱- گلوکز. ۵

۴-۱- پلیمریزاسیون  – D گلوکز. ۷

۵-۱- پیوندهای بین زنجیرهای سلولز. ۱۰

۶-۱- تخریب کننده های سلولز. ۱۱

۱-۶-۱- تخریب با اسیدها ۱۱

۲-۶-۱- تخریب با مواد اکسید کننده ۱۲

۳-۶-۱- تخریب با قلیا ۱۲

۴-۶-۱- تخریب با آنزیم ۱۲

۵-۶-۱- تخریب بوسیله نور خورشید ۱۳

۶-۶-۱- تخریب بوسیله حرارت.. ۱۳

۷-۱- پنبه. ۱۳

۸-۱- خصوصات گیاهی. ۱۳

۹-۱- اثر شرایط محیط در رشد پنبه. ۱۴

۱۰-۱- ایجاد نپ (nep) 15

۱۱-۱- ساختمان لیف پنبه. ۱۶

۱۲-۱- شکل سطح مقطع و شکل طولی لیف پنبه. ۲۰

۱۳-۱- مشخصات قسمتهای مختلف ساختمان تار پنبه ( مقطع عرضی ) ۲۱

۱ -۱۳-۱- لایه (Cuticle) 21

۲-۱۳-۱- لایه اولیه (Primary wall) 22

۳-۱۳-۱- لایه دوم (Secondary wall) 23

۴-۱۳-۱- کانال لومن (Lumen) 24

۱۴-۱-مواد تشکیل دهنده الیاف سلولزی ( پنبه ) ۲۴

۱-۱۴-۱- واکس.. ۲۵

۲-۱۴-۱- پکتین ومواد وابسته به آن. ۲۶

۳-۱۴-۱- خاکستر و مواد متشکله آن. ۲۷

۴-۱۴-۱- اسیدهای آلی. ۲۸

۵-۱۴-۱- پیگمنتها ۲۹

۶-۱۴-۱- ویتامینها ۲۹

۷-۱۴-۱- ترکیبات فسفردار. ۳۰

۱۵-۱- طبقه بندی گیاهی پنبه. ۳۰

۱۶-۱- طبقه بندی های تجارتی پنبه. ۳۱

۱۷-۱- طبقه بندی بین المللی پنبه ( استانداردهای جهانی ) ۳۳

۱۸-۱ – استاندارد ایران. ۳۴

۱۹-۱- عمل آب روی پنبه. ۳۵

۲۰- مرسریزاسیون. ۳۵

۲۱-۱- اثر حرارت.. ۳۶

۲۲-۱- اثر زمان. ۳۷

۲۳-۱- اثر نور خورشید ۳۷

۲۴-۱-خواص شیمیایی پنبه. ۳۸

۲۵-۱- اثر میکروارگانیسم ها ۳۸

۱-۲-مقدمه. ۴۰

۲-۲- تاریخچه. ۴۲

۳-۲-آنزیمها ۴۵

۴-۲- نامگذاری آنزیمها ۵۰

۵-۲ طبقه بندی آنزیمها ۵۶

۶-۲- طبیعت پروتئینی وخصلت کاتالیزوری آنزیمها ۵۸

۷-۲- آمینو اسیدها وخصوصیات آنها ۵۹

۸-۲- طبقه بندی آمینواسیدها ۶۰

۱-۸-۲- دسته اول با گروه R غیر قطبی. ۶۰

۲-۸-۲- دسته دوم با عامل R قطبی بدون بار. ۶۱

۳-۸-۲-دسته سوم با گروه R  قطبی اسیدی دارای بار منفی است.. ۶۲

۴-۸-۲- دسته چهارم با گروه R قطبی قلیایی با بار مثبت.. ۶۲

۹-۲- یونش آمینو اسیدها ۶۲

۱۰-۲- تشکیل اتصال پپتیدی در آمینو اسیدها ۶۵

۱۱-۲- سطوح ساختمانی پروتئینها ۶۵

۱-۱۱-۲- ساختمان نوع اول. ۶۶

۲-۱۱-۲ – ساختمان نوع دوم ۶۶

۳-۱۱-۲- ساختمان نوع سوم ۶۸

۴-۱۱-۲- ساختمان نوع چهارم ۶۹

۱۲-۲- دو نوع ساختمان مهم در پروتئینها ۷۰

۱۳-۲- خواص عمومی و کاتالیزوری آنزیمها ۷۲

۱۴-۲- کوفاکتورهای آنزیمی. ۷۴

۱۵-۲- جایگاه فعال آنزیم ۷۶

۱۶-۲- انواع پیوندها در مجموعه آنزیم – ماده اولیه. ۷۸

۱-۱۶-۲-پیوند یونی. ۷۸

۲-۱۶-۲-پیوند هیدروژنی. ۸۰

۳-۱۶-۲- پیوند وان دروالسی. ۸۲

۱۷-۲- محل انتقال در جایگاه فعال. ۸۳

۱۸-۲- عوامل عمده در بازدهی کاتالیزوری آنزیمها ۸۵

۱-۱۸-۲- مجاورت و تعیین جهت ماده اولیه چرخش اوربیتالی. ۸۶

۲-۱۸-۲مکانیسم عمل آنزیمها و کاتالیزوری کوالانسی. ۸۷

۳-۱۸-۲- کاتالیزورهای اسیدی – بازی.. ۹۳

۱۹-۲- اثر PH بر فعالیت آنزیم ۹۵

۲۰-۲-اثر دما بر واکنشهای آنزیمی. ۹۶

۲۱-۲-خواص برجسته آنزیمها ۹۶

۲۲-۲- ویژگی آنزیمها برای سوبسترا ۹۷

۲۳-۲- باز دارندگی فعالیت آنزیم ۹۸

۱-۲۳-۲- بازدارندگی برگشت پذیر Enzyme Inhibition)) 98

۱-۱-۲۳-۲- بازدارندگی رقابتی Competitive)) 98

۲-۱-۲۳-۲- بازدارندگی نارقابتی UnCompetitive)) 99

۳-۱-۲۳-۲- بازدارندگی غیر رقابتی ( Non Competitive) 100

۲-۲۳-۲- بازدارندگی برگشت ناپذیر ( تغییر شکل آنزیمی ) ۱۰۰

۲۴-۲- الیاف نساجی به عنون سوبسترهای آنزیم ها ۱۰۱

۱-۲۴-۲-الیاف سلولوزیک… ۱۰۱

۲۵-۲- آنزیمهای سلولاز. ۱۰۲

۱-۲۵-۲- اثر انزیم بر کاهش وزن و استحکام ۱۱۰

۲-۲۵-۲- اثر PH‌ در تکمیل آنزیمی پنبه. ۱۱۱

۳-۲۵-۲- اثر دما در تکمیل آنزیمی پنبه. ۱۱۴

۴-۲۵-۲- مکانیسم فعالیت تخریبی سلولاز. ۱۱۶

۱-۳- مقدمه. ۱۲۰

۲-۳- زیست تکمیل. ۱۲۲

۱-۲-۳- کاربرد به عنوان عملیات تکمیل. ۱۲۴

۲-۲-۳- کاربرد به عنوان اصلاح پارچه. ۱۲۴

۳-۳-شیمی تکمیل آنزیمی. ۱۲۵

۴-۳- ارزیابی روش زیست تکمیل. ۱۲۶

۵-۳- عیب یابی و برطرف کردن کمبودهای روش زیست تکمیل. ۱۲۸

۶-۳- کاربرد آنزیم در صنعت نساجی. ۱۳۰

۱-۶-۳- آهار زدایی. ۱۳۰

۲-۶-۳- شستشو و سفید گری.. ۱۳۳

۳-۶-۳- سنگ شویی. ۱۳۴

۴-۶-۳- زیست تراش Bio Polishing)) 134

۱-۴- مواد مورد استفاده ۱۴۰

۱-۱-۴- پارچه مورد استفاده ۱۴۰

۲-۱-۴- آنزیم مورد استفاده ۱۴۰

۱-۲-۱-۴- شکل ظاهری.. ۱۴۱

۲-۲-۱-۴- امتیازات.. ۱۴۱

۱-۲-۲-۱-۴- کندانست بالا. ۱۴۱

۲-۲-۲-۱-۴- رنجPH.. 141

۳-۲-۲-۱-۴- رنج حرارت.. ۱۴۱

۳-۲-۱-۴- بالاترین واکنش دوزی بصورت خطی. ۱۴۱

۴-۲-۱-۴- سازگاری با مواد تعاونی شیمیایی. ۱۴۲

۵-۲-۱-۴- حالتهای عملیات.. ۱۴۲

۶-۲-۱-۴-PH ‌و حرارت.. ۱۴۳

۷-۲-۱-۴- تأثیر PH و حرارت روی فرسایش.. ۱۴۳

۸-۲-۱-۴- اثر دما روی فرسایش.. ۱۴۴

۹-۲-۱-۴- تأثیر PH برروی فرسایش.. ۱۴۴

۱۰-۲-۱-۴- راهنمای دوز. ۱۴۵

۱۱-۲-۱-۴- خنثی سازی آنزیم ۱۴۵

۱۲-۲-۱-۴- بسته بندی – حمل – انبار کردن. ۱۴۵

۲-۴- وسایل مورد استفاده ۱۴۶

۳-۴- روش های انجام آزمایشات.. ۱۴۶

۱-۳-۴- انجام فرآیند زیست پرداخت کالا قبل از فرآیند رنگرزی.. ۱۴۶

۲-۳-۴- انجام فرآیند زیست پرداخت کالا درحین فرآیند رنگرزی.. ۱۴۷

۱-۲-۳-۴- رنگرزی.. ۱۴۸

۳-۳-۴- انجام عملیات زیست پرداخت پس از رنگرزی.. ۱۴۸

۴-۳-۴- فرآیند رنگرزی نمونه های مربوط به مرحله ۱-۳-۴- و ۳-۳-۴٫ ۱۴۹

۵-۳-۴- محاسبه درصد کاهش وزن نمونه ها ۱۴۹

۷-۳-۴- اندازه گیری ضخامت پارچه. ۱۵۱

۸-۳-۴- اندازه گیری پرزدهی پارچه. ۱۵۱

۹-۳-۴- اندازه گیری غلظت رنگ داخل پساب.. ۱۵۱

۴-۴- ارائه نتایج. ۱۵۲

۱-۴-۴- کاهش وزن. ۱۵۲

۲-۴-۴- جذب رنگینه. ۱۵۷

۳-۴-۴- نتایج آزمایش پرزدهی. ۱۶۳

۴-۴-۴- تأثیر فرآیند زیست پرداخت در ضخامت ها ۱۶۵

۵-۴-۴- نتایج آزمون طول خمش.. ۱۶۷

۱-۱- مقدمه

الیاف سلولز از مهمترین الیاف مورد استفاده در صنعت نساجی می باشند که همگی از گیاهان بدست می آیند. الیاف سلولز طبیعی را می توان به گروههای زیر تقسیم بندی نمود.

الف) الیاف دانه ای: این الیاف از تخم یا دانه گیاه به دست می آیند مانند الیاف پنبه

ب) الیاف ساقه ای: این الیاف از ساقه گیاه به دست می آیند مانند الیاف کنف، کتان و چتایی.

ج) الیاف برگی: الیافی که از برگ گیاه به دست می آیند مانند الیاف سیسال و مانیلا

د) الیاف میوه ای: الیافی که از میوه گیاه به دست می آیند مانند الیاف نارگیل

الیاف پنبه:

پنبه لیفی طبیعی از نوع سلولزی، دانه ای، تک سلولی و کوتاه می باشد. دانسیته آن ۵۲/۱ است که از اینرو جزء الیاف سنگین به شمار می آید الیاف پنبه طولی ما بین
۵۶- ۱۰ میلیمتر و قطری در حدود ۲۲- ۱۱ میکرومتر دارد و رنگ آن سفید تا
قهوه ای مایل به زرد متغییر است. نمای طولی میکروسکوپی آن به صورت لوله ای تابیده و پیچ خورده است و نمای عرضی آن لوبیایی شکل می باشد. [۲۰]

۲-۱- ساختمان شیمیایی سلولز

با تجزیه و تحلیل نتایج آزمایشات مختلف و شناسائی عناصر سازنده سلولز می توان آن را در دسته کربوهیدراتها قرار داد.

هیدرولیز با اسید سولفوریک ۷۲ درصد منجر به تولید ۷/۹۰ درصد گلوکز می گردد. اگر محصول حاصل از هیدرولیز را به کمک الکل اتیلیک و اسید کلریدریک به عنوان کاتالیزور، متانولیزه نمائیم محصول حاصل ۵/۸۰% از مشتقات متیل گلوکز خواهد بود. محصول بدست آمده را با واکنش مکرر و استفاده از کاتالیزورهای دیگر می توان تا ۵/۹۵ درصد افزایش داد. نتیجه حاصل ۵/۹۵ درصد را می توان دلیل محکمی دانست که سلولز پلیمری است که از واحد های سازنده گلوکز تشکیل شده است. [۱۶]

۳-۱- گلوکز

گلوکز یا پنتاهیدرواکسیدآلدئید مونوساکاریدی است که ملکول آن دارای ۶ اتم کربن می باشد.

شکل ۱-۱- ساختمان خطی ملکولی گلوکز یا پنتاهیدراکسید آلدئید

گلوکز به دلیل دارا بودن چهار اتم کربن نا متقارن (کربن ۲ و ۳ و ۴ و ۵) در زنجیر ملکولی دارای ۱۶ ایزومر می باشد که از این ۱۶ ایزومر، ۸ ایزومر تصویر آیینه ای ۸ ایزومر دیگرند.

چون ایزومرها تصویر آیینه ای دارند ترتیب قرار گیری گروههای هیدروکسیل هیدروژن سمت چپ و راست ملکول گلوکز باعث تقسیم بندی ایزومرها به راست گرد (D) و چپ گرد (L) می شود که گلوکز سازنده سلولز از نوع راست گرد (D) می باشد. [۲]

همانگونه که در شکل ۱-۱ نشان داده شده است پنتاهیدراکسید آلدئید دارای گروه آلدئیدی در کربن شماره ۱ می باشد ولیکن کلیه آزمایشات مشخص کننده آلائیدها بر روی گلوکز به جواب منفی می انجامد که دلیل آن را می توان به واکنش گروه آلدئیدی کربن ۱ با گروه هیدروکسیل ۵ و تبدیل مولکول از حالت خطی به حالت حلقوی پایدار نسبت داد. [۲]

شکل ۲-۱- تبدیل فرم خطی گلوکز به فرم حلقوی

فرم حلقوی D گلوکز حالت فضایی کشیده شده ای دارد و اتم کربن شماره ۱ حلقه غیر متقارن می باشد و در نتیجه گروه های هیدروژن هیدروکسیل متصل به آن
می تواند دو حالت فضایی  و  را اختیار کند.

D گلوکز مونومر سازنده نشاسته می باشد ولی – D گلوکز واحد سازنده سلولز است. این دو ایزومر از نظر خصوصیات فیزیکی و شیمیایی با یکدیگر اختلاف زیادی دارند.

،


توجه توجه
ایمیل و شماره همراه خود را در فرم زیر وارد کنید
پس از خرید این فایل با ارسال یک فایل ورد 50 درصد هزینه را پس بگیرید
پس از پرداخت وجه زیر راهنمایی لازم را دریافت خواهید نمود.
مبلغ مورد نظر: تومان
عنوان مقاله
ايميل پرداخت کننده :
موبایل پرداخت کننده :